Transfernieuws

Fernandinho keert na 17 jaar terug op oude nest: 'Altijd mijn droom geweest'

Fernandinho keert na 17 jaar terug op oude nest: 'Altijd mijn droom geweest'

27-06-2022 22:32

Fernandinho keert na zeventien jaar terug bij zijn jeugdliefde Athletico Paranaense. De 37-jarige routinier kijkt ernaar uit om het rood-zwarte shirt van de Braziliaanse voetbalclub weer te dragen.

Fernandinho zette zijn eerste stappen in het betaald voetbal in zijn geboorteland bij Athletico Paranaense, alvorens hij furore maakte in Europa. In 2005 maakte hij de overstap naar Shakhtar Donetsk, waar hij uiteindelijk acht seizoenen onder contract stond. De Braziliaan kreeg de kans om in 2013 over te stappen naar Manchester City, waar hij meermaals beslag legde op de Premier League-titel. Maandag zette Fernandinho zijn krabbel onder een contract tot eind 2024 bij zijn jeugdliefde Paranaense.

De 37-jarige spelverdeler is blij dat hij zijn loopbaan kan afsluiten in zijn geboorteland. "Het is altijd mijn droom geweest om ooit weer het shirt van Athletico te dragen. Straks kijk ik terug op een carrière waarin ik voor drie clubs heb gespeeld: twee in Europa en één in Brazilië", zegt Fernandinho tegenover Braziliaanse media. "Ik heb talloze aanbiedingen gehad, binnen en buiten Brazilië. Maar dit was de meest verstandige beslissing: terug naar huis."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!