Nieuws

Dortmund ziet ook Can afhaken, maar verder vooral goed nieuws richting 'Ajax'

Dortmund ziet ook Can afhaken, maar verder vooral goed nieuws richting 'Ajax'

29-10-2021 16:50
1

Borussia Dortmund heeft nog een tegenvaller te verwerken gekregen richting de thuiswedstrijd tegen Ajax in de Champions League. Emre Can kampt met een spierblessure en mist de tweede ontmoeting met de Amsterdammers.

Die Schwarzgelben kunnen al niet beschikken over topschutter Erling Haaland en nu is dus ook de 27-jarige Duitse international afgehaakt. "Het is maar een kleine blessure, maar wel eentje die ervoor zorgt dat hij de komende twee of drie wedstrijden niet kan spelen", vertelt trainer Marco Rose op de persconferentie in aanloop naar het Bundesliga-duel met FC Köln van zaterdag. In de Johan Cruijff Arena (4-0) viel Can aan het begin van de tweede helft in.

Rose kan daarnaast nog niet beschikken over Mahmoud Dahoud, maar hij is wel positief gestemd over de terugkeer van Donyell Malen. De Oranje-international miste midweeks het bekerduel met Ingolstadt vanwege een maagdarminfectie, maar heeft inmiddels de training hervat. Mogelijk maakt hij tegen Köln al zijn rentree. Het zestienjarige toptalent Youssoufa Moukoko is sowieso weer van de partij.

Gregor Kobel vormde eerder ook een vraagteken voor het treffen met Ajax van woensdag. De eerste doelman van Dortmund lijkt echter op tijd fit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!