Nieuws

Voormalig ploeggenoot enthousiast: 'Janssen kan topscorer worden bij Antwerp'

Voormalig ploeggenoot enthousiast: 'Janssen kan topscorer worden bij Antwerp'

16-06-2022 13:38 Laatste update: 14:07

Royal Antwerp FC haalt met Vincent Janssen een potentiële Jupiler Pro League-spits in huis. Dat meent voormalig AZ-ploeggenoot Stijn Wuytens tegenover Het Laatste Nieuws.

Wuytens speelde met Janssen samen toen de spits het beste seizoen uit zijn carrière kende. De 28-jarige aanvaller scoorde 27 keer in de competitie en werd daarmee topscorer in de Eredivisie. Na een droomtransfer naar Tottenham Hotspur ging het bergafwaarts. De spits wist niet te slagen in Londen en ook in Mexico speelde Janssen niet per se de pannen van het dak.

Nu lijkt Janssen hard op weg naar het Antwerp van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel. De bij Lommel SK spelende Wuytens is enthousiast. "Als Antwerp Janssen in huis kan halen, heeft het er een potentiële topspits bij", aldus de verdediger. "Bij AZ had Vincent een seizoen waarin alles lukte. Op een gegeven moment knalde hij elke bal binnen, echt absurd. Dat jaar werd Vincent ook topscorer in de Eredivisie. Met het niveau dat hij toen haalde, kan Vincent ook in België topschutter worden."

'Een hardwerkende spits, die best snel is en erg goed kan afwerken', omschrijft Wuytens Janssen. "Trappen met links of rechts: dat maakt hem op zich weinig uit. Een pure kopper is Vincent niet, maar hij trekt zijn plan omdat hij zich slim positioneert bij luchtduels. Verder is Vincent iemand met een uitstekende mentaliteit, helemaal geen moeilijke jongen of zo. Wel is het zo dat hij graag vertrouwen voelt van de trainer. John van den Brom, onze coach bij AZ, gaf hem dat ook. Dat betaalde zichzelf terug."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!