Nieuws

'FC Groningen shopt bij Fortuna Sittard vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen'

'FC Groningen shopt bij Fortuna Sittard vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen'

03-06-2022 11:06

FC Groningen is dichtbij het aantrekken van Michael Verrips, melden zowel VoetbalPrimeur als Voetbal International. De doelman moet de concurrentiestrijd aangaan met Peter Leeuwenburgh.

Leeuwenburgh maakte afgelopen seizoen geen onuitwisbare indruk. Verrips keepte in het afgelopen half jaar slechts twee duels voor Fortuna Sittard. Vanaf januari kwam hij op huurbasis uit voor de Limburgers. Mede dankzij zijn inspanningen wist de ploeg van trainer Sjors Ultee lijfsbehoud in de Eredivisie zonder het spelen van nacompetitie te bewerkstelligen.

Verrips werd gehuurd van Sheffield United. Bij de onderhandelingen was een verplichte koopoptie voor de Nederlander, waardoor de Groningers zaken moeten doen met de club uit het zuiden. Vooral in het seizoen 2020/21 was de goalie geweldig in vorm toen hij de clubkleuren van FC Emmen verdedigde. Volgens VI is de transfer zo goed als zeker. FC Groningen is bijzonder slagvaardig: Ragnar Oratmangoen, Joey Pelupessy, Nordin Musampa en Liam van Gelderen werden in een eerder stadium al aangetrokken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!