Nieuws

Senesi verheugd: 'Als jongetje droom van je dát moment, dáár speel je voor'

Senesi verheugd: 'Als jongetje droom van je dát moment, dáár speel je voor'

01-06-2022 08:35

Marcos Senesi maakte deze week zijn debuut in de definitieve selectie van Argentinië. De verdediger van Feyenoord had ook kunnen kiezen voor het nationale elftal van Italië, maar voor hem was de keuze gemakkelijk.

Bondscoach Roberto Mancini polste Senesi onlangs voor een interlandcarrière bij Italië. "Mancini en ik hebben met elkaar gesproken en ik voelde me vereerd", zegt de verdediger van Feyenoord tegenover het Algemeen Dagblad. "Opeens moest ik kiezen tussen twee nationale elftallen. Maar ik was er toch snel uit. Ik droom echt al heel mijn leven van spelen in de nationale ploeg van Argentinië. Debuteren is zo groot voor mij en mijn hele familie, dát wil je als speler. Dan staat de keuze dus snel vast."

Senesi zat al vaker bij de voorselectie van Argentinië, maar nu mag hij dan officieel met de grote supersterren voetballen. "Of er dan emoties los komen als de officiële uitnodiging een feit is? Natuurlijk, zonder enige twijfel. Als jongetje droom van je dát moment, dáár speel je voor. En als je dan in Europa bij een grote club als Feyenoord terechtkomt, dan komt dat moment dichterbij."

De Argentijn is Feyenoord dankbaar voor deze kans bij de nationale ploeg. "Met Feyenoord speelden we maandenlang ijzersterke wedstrijden in Europa en dan raak je ongetwijfeld nog meer in beeld. In de kwartfinale, halve finale en finale moesten we echt aan de bak tegen gerenommeerde tegenstanders, dat zijn voor coaches gewoon keer op keer weer testmomenten", besluit Senesi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!