Nieuws

'Bayern München doet water bij de wijn en verhoogt het bod op Gravenberch'

'Bayern München doet water bij de wijn en verhoogt het bod op Gravenberch'

25-05-2022 07:22 Laatste update: 12:14

Bayern München en Ajax zijn nog altijd niet uit-onderhandeld over Ryan Gravenberch, maar de Duitsers lijken nu toch water bij de wijn te willen doen door het bod te verhogen, weet De Telegraaf.

Bayern zou meteen negentien miljoen euro over willen maken en 5,5 miljoen aan makkelijk te realiseren bonussen willen betalen. Daarbij heeft Ajax een doorverkooppcentage van 7,5 procent bedongen. Gravenberch zelf zou al persoonlijk op hoofdlijnen akkoord zijn met Der Rekordmeister, maar nu is het dus afwachten op groen licht uit Amsterdam. De middenvelder kan een contract tekenen dat hem voor vijf jaar aan de club verbindt, met een salaris van bijna tien miljoen euro bruto per jaar.

Transferexpert Fabrizio Romano bracht het nieuws over Gravenberch dinsdag al. De doorgaans betrouwbare Italiaanse journalist sprak over een transfersom van 25 miljoen euro. De Telegraaf bevestigt dit woensdagochtend , met de details.

Het heeft er dus alle schijn van dat Gravenberch in hetzelfde vliegtuig zal stappen als dat Noussair Mazraoui eerder deze week deed. De Marokkaanse ex-Ajacied werd dinsdag gepresenteerd in München. "Ik ben blij dat ik naar een van de grootste clubs in Europa ga. Bayern is voor de tiende keer op rij kampioen van Duitsland geworden en behoort ook volgend seizoen tot de kanshebbers om de Champions League te winnen. Ik heb voor deze club gekozen omdat ik hier de grootste prijzen kan winnen", zei de 24-jarige rechtervleugelverdediger trots bij zijn presentatie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!