Nieuws

Van Gaal en Bosz waarschuwen voor Mourinho: 'Ze kwamen 'even' een kijkje nemen'

Van Gaal en Bosz waarschuwen voor Mourinho: 'Ze kwamen 'even' een kijkje nemen'

24-05-2022 07:27 Laatste update: 08:15

Feyenoord staat woensdagavond tegenover AS Roma en José Mourinho in de finale van de Conference League. Louis van Gaal en Peter Bosz hebben de Portugese trainer van dichtbij meegemaakt en waarschuwen de Rotterdammers alvast voor de slinkse trucs van de succescoach. 

Zowel Van Gaal als Bosz verloren namelijk een Europese finale tegen Mourinho. In 2010 was Internazionale te sterk voor het Bayern München van Van Gaal in de Champions League, terwijl Bosz met Ajax in 2017 de Europa League-finale verloor van Manchester United. "Mourinho gaat verdedigen en zich volledig instellen op de tegenstander", zegt Van Gaal tegenover het Algemeen Dagblad

De Portugees staat bekend om zijn verdedigende aanpak. "Het is zijn karakter in combinatie met de Portugese landsaard", zegt Van Gaal, die Mourinho onder zijn hoede had als coach van FC Barcelona. "Niet denken dat je beter bent dan anderen. Kijk naar het Portugese nationale elftal. Die hebben verdedigen sinds jaar en dag tot kunst verheven en daar boeken ze successen mee."

Bosz herinnert zich hoe Mourinho uit elke situatie zijn eigen voordeel probeerde te halen. Voor de Europa League-finale kwam de coach met zijn ploeg langs bij een besloten training van Ajax. "Ze kwamen 'even' een kijkje nemen in het stadion", haalt Bosz op. "Zelf trainde United er niet, terwijl dat wel verplicht werd gesteld door de UEFA. Maar Mourinho had gezegd dat het onmogelijk was." 

Door een aanslag tijdens een concert van Ariana Grande zouden de spelers te aangeslagen zijn om in het stadion te trainen, meende Mourinho destijds. "Zelf niet kunnen trainen, maar wél het stadion verkennen precies op het moment dat de tegenstander daar zijn laatste voorbereiding heeft. Deze man grijpt gewoon álles aan om zijn voordeel te halen. Hoe klein, hoe zielig of hoe schaamteloos ook", besluit Bosz. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!