Nieuws

Feyenoorder neemt twijfels supporters weg: Geen zorgen, die finale zal ik halen

Feyenoorder neemt twijfels supporters weg: "Geen zorgen, die finale zal ik halen"

17-05-2022 09:42 Laatste update: 09:48

Tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie tegen FC Twente nam Gernot Trauner nog op de tribunes van De Kuip plaats. De verdediger van Feyenoord stelt de fans echter gerust: hij is erbij tijdens de Conference League-finale tegen AS Roma.

Trauner kreeg tegen FC Twente rust in verband met een lichte hamstringblessure. De finale tegen AS Roma komt niet in gevaar. "Geen zorgen, die finale zal ik halen", aldus de Oostenrijker tegenover het Algemeen Dagblad. De verdediger gaat naar eigen zeggen de mooiste wedstrijd van zijn carrière spelen. "Het is een wedstrijd van een andere orde dan ik ooit heb gespeeld in mijn loopbaan. Maar nerveus zijn voor iets waar je heel erg naar uitkijkt, zo zit ik niet in elkaar. Ik ben ooit gaan voetballen om prijzen te winnen en dit is een geweldige kans voor ons."

De dertigjarige verdediger kwam afgelopen zomer over van LASK Linz en speelde verder zijn hele leven in Oostenrijk. Feyenoord-directeur Frank Arnesen wist hem over te halen. "Toen heb ik de knoop doorgehakt en toch voor het avontuur gekozen. En dat is heel goed bevallen. De waardering is groot, we presteren goed en nu staan we ook nog eens voor een Europese finale. Ja, dit seizoen ga ik niet snel vergeten. Maar daar hoort wel een geslaagde finale bij natuurlijk."

Op 25 mei staat de Conference League-finale tegen AS Roma op het programma. Het duel zal plaatsvinden in Tirana, Albanië. Of Tyrell Malacia, Orkun Kökcü, Reiss Nelson en Justin Bijlow erbij zullen zijn is nog wél hoogst onzeker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!