Nieuws

Voetbalgeweld in Enschede: Twente-supporters takelen regio-genoten toe

Voetbalgeweld in Enschede: Twente-supporters takelen regio-genoten toe

16-05-2022 17:55

Een bus met Feyenoord-supporters die onderweg was naar de Twentse regio, is zondagavond belaagd na de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente. Tubantia spreekt van meerdere mishandelingen en gewonden, waardoor zelfs één persoon in het ziekenhuis ligt.

Het incident vond plaats op een parkeerplaats langs de snelweg. De bus was gestopt voor een korte plaspauze, en werd toen prompt belaagd door een groep van de Twente-aanhang. Volgens de politie werden de Feyenoord-supporters en de bus toegetakeld.

Onder de belaagde supporters was er één man zo heftig aan toe dat hij een nacht in het ziekenhuis moest doorbrengen. De politie is een onderzoek gestart naar hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden. Tot aanhoudingen is het nog niet gekomen.

 Naast het supportersgeweld was er ook het nodige positieve Twente geweld op het voetbalveld. De ploeg van Ron Jans wist een overwinning mee te nemen uit De Kuip, door de Rotterdammers met 1-2 te verslaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!