Nieuws

Droom komt uit voor Ajax-talent: 'Vanaf de zomer ga ik strijden voor mijn plekkie'

Droom komt uit voor Ajax-talent: 'Vanaf de zomer ga ik strijden voor mijn plekkie'

15 May - 23:13
0

Voor Anass Salah-Eddine werd zondag 15 mei 2022 een dag om nooit te vergeten. De jonge linksback debuteerde in de hoofdmacht voor Ajax tegen Vitesse (2-2). Naar eigen zeggen was zijn vuurdoop in de hoofdmacht van de Amsterdammers een moment om nooit meer te vergeten.

In de 64ste moment kwam het talent uit de eigen jeugdopleiding in het veld voor Nicolas Tagliafico. "Hier heb ik eigenlijk heel m'n leven naartoe gewerkt", vertelt Salah-Eddine na afloop van het duel aan het clubkanaal. "Vanaf het begin dat je voetbalt droom je toch om bij Ajax in het eerste te spelen en vandaag is dat gebeurd."

In de 26 minuten speeltijd die hem waren gegund, genoot Salah-Eddine van elke seconde. "Het was alleen jammer dat we de winst niet over de streep hebben kunnen trekken." In de rust van het duel met de Arnhemmers kreeg de tiener te horen dat hij ging debuteren. "Toen hoorde ik dat Nico (Tagliafico, red.) niet zolang meer kon spelen. Toen moest ik gaan warmlopen en na de rust was het zover", vertelt hij.

Over zijn eigen spel was Salah-Eddine kritisch. "Wat ik heb gedaan was gewoon stabiel. Ik vond wel dat ik veel meer kon aanvallen en meer betrokken kon zijn bij het spel, maar de wedstrijd moet het ook toelaten." Hij ziet uit naar de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Ik voel me nu ook fris, ik ben nu ook ready voor veel meer. Ik hoop dat het ook gaat komen na de zomer... Een mooi begin om vanaf de zomer te gaan strijden voor m'n plekkie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie