Wedstrijdverslag

Excelsior wint uitputtingsslag tegen Roda JC en mag zich voor halve finale melden

Excelsior wint uitputtingsslag tegen Roda JC en mag zich voor halve finale melden

14-05-2022 22:36

Excelsior heeft zaterdagavond aan het langste eind getrokken in het play-off-tweeluik met Roda JC. Na een 2-2 gelijkspel in Rotterdam trokken de bezoekers een 0-2 overwinning over de streep in Kerkrade. Daar was wel een verlenging voor nodig. 

De KNVB besloot om vanaf de play-offs van 2022 de uitdoelpuntenregel af te schaffen en zo in lijn te zijn met de UEFA en FIFA. Vanwege die nieuwe regel was een 0-0 gelijkspel aan het einde van het duel niet genoeg voor Roda JC, dat in Rotterdam nog twee uitdoelpunten maakte. In de verlenging schoot Couhaib Driouech van dichtbij binnen na een vernuftig hakballetje van Thijs Dallinga. 

Roda JC kwam die klap niet meer te boven en zag Excelsior in de slotseconde zelfs de voorsprong verdubbelen door toedoen van Nikolas Agrafiotis. Excelsior blijft in de race om als derde club de Eredivisie in te gaan en treft op 18 mei en 21 mei de nummer zestien van de Eredivisie in de halve finale van de play-offs, wat ook een tweeluik is. Op het moment is Fortuna Sittard de nummer zestien op het hoogste niveau, maar alles kan nog veranderen in de laatste speeldronde van de Eredivisie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!