'Onderzoek naar Overmars verloopt moeizaam door weinig medewering van Ajax'

'Onderzoek naar Overmars verloopt moeizaam door weinig medewering van Ajax'

13 mei - 16:16 Laatste update: 16:17
Eredivisie 0 Reacties

Het onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) naar de zaak rondom Marco Overmars verloopt moeizaam, meldt de NOS. Al drie maanden lang wordt er tuchtrechtelijk onderzoek gedaan, maar de vrouwen in kwestie melden zich niet en Ajax stelt zich niet echt op alsof het mee wil werken.

Normaal gesproken bericht het ISR niet over lopende zaken, maar ziet nu de noodzaak om dat wel te doen. De betrokkenen noemen het een ‘uitzichtloze situatie’ tegenover de NOS en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is gevraagd om te bemiddelen met Ajax. De Amsterdamse club verstrekt namelijk weinig informatie aan het sporttribunaal heeft net in voldoende mate aan de meldplicht voldaan.

Ajax zou veel informatie achterhouden, waaronder de resultaten van de onderzoeken die Ajax zelf al deed naar het gedrag van zijn toenmalig directeur voetbalzaken. Die informatie zou nogal van pas kunnen komen voor het ISR, om een goed, gedegen onderzoek te kunnen doen. Door de terughoudendheid van de kersvers landskampioen is het momenteel 'onmogelijk om grondig en volledig tuchtonderzoek te doen’.

Overmars zelf laat ook niets los. Het ISR heeft geprobeerd om via de advocaat van de naar Royal Antwerp vertrokken directeur voetbalzaken in contact te komen, zodat ook hij zijn kant van het verhaal kan vertellen. Ook heeft geen enkel vrouw, al dan niet van Ajax, zich gemeld. Al met al levert dat de nodige hoofdbrekens op bij het ISR en de houding van Ajax zorgt daarbij voor veruit de meeste irritatie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie