Twee debutanten in voorselectie Jong Oranje met 32 namen: Ajax hofleverancier

Twee debutanten in voorselectie Jong Oranje met 32 namen: Ajax hofleverancier

In de voorselectie van Jong Oranje zijn 32 spelers door bondscoach Erwin van de Looi opgenomen voor de wedstrijden in het kader van de kwalificatiewedstrijden voor het jeugd EK van 2023. Op 27 mei wordt bekend welke talenten de laatste schifting overleven en behoren tot de definitieve selectie.

Kersvers Eredivisie-kampioen Ajax is hofleverancier van het elftal en levert met Brian Brobbey, Devyne Rensch en Kenneth Taylor, Calvin Raatsie en Jay Gorter vijf afgevaardigden. Denso Kasius (Bologna FC) en Hugo Wentges (ADO Den Haag) zijn debutanten in de voorselectie van het beloftenelftal.

Op 3 juni speelt Jong Oranje uit tegen Jong Moldavië, waar vier dagen later Jong Gibraltar op bezoek in Nederland komt. Op 11 juni besluiten de mannen van Van de Looi de kwalificatiereeks met een uitwedstrijd tegen Jong Wales. Qua verliespunten staat Jong Oranje bovenaan de groep. Na zeven wedstrijden werden en zeventien punten verzameld. Jong Zwitserland verzamelde twee punten meer, maar kwam ook acht wedstrijden in acties.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie