Nieuws

Bosz openbaart: 'Als dit me lukt, is het de grootste prestatie uit mijn loopbaan'

Bosz openbaart: 'Als dit me lukt, is het de grootste prestatie uit mijn loopbaan'

11-05-2022 09:08 Laatste update: 09:10

Peter Bosz is bezig aan een moeizaam debuutseizoen bij Olympique Lyon en dreigt naast een Europees ticket te grijpen met Les Gones. De Nederlander rekent ondanks de teleurstellende prestaties op steun van de clubleiding. Hij noemt de klus in Frankrijk de moeilijkste uit zijn loopbaan.

Lyon staat momenteel achtste in de Ligue 1 en lijkt plaatsing voor Europees voetbal mis te lopen. "Je kan zien dat we kwaliteit hebben. Dat laten we ook zien, maar nooit over een lange periode", vertelt Bosz aan Voetbal International. "Die stabiliteit hebben wij nooit gehad en dan kan je nooit hoog eindigen."

Naar eigen zeggen heeft de trainer nog nooit 'zoveel steun' gehad van de clubleiding als hij momenteel bij Lyon geniet. Toch is het seizoen volgens Bosz mislukt. "Normaal moeten wij Champions League-voetbal halen. Dat zal niet meer gebeuren en Europees voetbal wordt ook lastig. Ik ben niet tevreden over dit seizoen. Daarvoor hebben we te veel verloren."

In een eerder stadium noemde Bosz de uitdaging die bij de Franse topclub voor hem lag 'de moeilijkste' opgave uit zijn carrière dusver. "Dus als dit me lukt, dan vind ik dit de beste prestatie die ik als trainer geleverd heb", zegt hij. "Ik denk dat dit ons gaat lukken, als we de tijd krijgen. Ik heb het idee dat we die tijd gaan krijgen en dan gaat het ons lukken ook. Daar ben ik van overtuigd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!