Nieuws

Hake nieuwe trainer van Go Ahead: 'Kijk uit naar dynamiek van De Adelaarshorst'

Hake nieuwe trainer van Go Ahead: 'Kijk uit naar dynamiek van De Adelaarshorst'

09-05-2022 18:28 Laatste update: 20:58

René Hake staat volgend seizoen voor de groep bij Go Ahead Eagles. De vijftigjarige oefenmeester werd onlangs ontslagen door FC Utrecht en zal Kees van Wonderen op gaan volgen in Deventer.

Hake heeft enorm veel zin in het nieuwe avontuur. "Waar ik heel erg naar uitkijk, is de dynamiek van De Adelaarshorst", zegt hij tegenover de clubkanalen van Go Ahead Eagles. "Het klinkt misschien als een cliché, maar dat is echt iets wat een elftal kan helpen om boven zichzelf uit te stijgen. Dat is dit seizoen meermaals gebleken." De doelstelling voor het komende seizoen is duidelijk. "Daar ligt voor mij als hoofdtrainer volgend seizoen de uitdaging bij Go Ahead Eagles: samen met een gedeeltelijk nieuwe staf en spelersselectie opnieuw handhaving in de Eredivisie realiseren", aldus Hake.

Ook technisch manager Paul Bosvelt is erg blij met de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer. "René is een ervaren trainer op Eredivisieniveau die tijdens zijn trainersloopbaan ook regelmatig met jeugdteams heeft gewerkt. Hierdoor heeft hij een duidelijke visie en werkwijze waar het om het ontwikkelen van het individu gaat. Dat is voor ons – naast het teamproces – een belangrijke pijler. Nu we de functie van hoofdtrainer hebben ingevuld, gaan we samen met René verder kijken naar de invulling van de openstaande staffuncties en het versterken van de spelersgroep."

Hake heeft in De Adelaarshorst een driejarig contract ondertekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!