Nieuws

'Om te promoveren naar de Eredivisie heeft NAC geluk en mazzel nodig'

'Om te promoveren naar de Eredivisie heeft NAC geluk en mazzel nodig'

09-05-2022 15:25

Stijn Vreven denkt dat zowel NAC Breda als FC Eindhoven een niet al te grote kans maken op promotie naar de Eredivisie. De Belgische trainer stipt aan dat de play-offs een 'nieuw begin' is.

Vreven geldt als ervaringsdeskundige als het aankomt op promotie naar de Eredivisie. Hij wist met de Parel van het Zuiden in 2017 via de nacompetitie naar de Eredivisie te promoveren. "NAC is de underdog in de nacompetitie, maar een underdog is altijd gevaarlijk", vertelt hij tegen Omroep Brabant. "Vergeet niet dat de play-offs een hele nieuwe competitie is. Je hebt niks aan die andere 38 wedstrijden. Het begint helemaal opnieuw."

Zijn voormalig assistent-trainer Rob Penders staat inmiddels op eigen benen bij FC Eindhoven, dat als derde eindigde in de competitie. "Je ziet duidelijk de hand van Rob (Penders red.) terug. Het spel is gestructureerd en hij weet dat goed over te brengen op zijn spelers. Het is ook echt knap wat ze presteren. Als je tegen mij voor het seizoen had gezegd dat FC Eindhoven derde ging worden, had ik je niet geloofd."

Het draait in de nacompetitie om meer dan alleen goed voetbal, benadrukt Vreven. "In de play-offs moet je soms ook geluk en mazzel hebben. Dat zie je elk jaar. In 2017 hadden wij het geluk aan onze zijde in de thuiswedstrijd met NEC. Maar geluk dwing je soms ook af."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!