Chelsea vergooit in slotseconde de winst, Watford komt tekort en degradeert

07-05-2022 17:57 Laatste update: 18:20

Chelsea FC heeft zich zaterdagmiddag lelijk in de voet geschoten tegen Wolverhampton Wanderers. In de tweede helft leek er niets aan de hand op Stamford Bridge, maar The Blues misten grote kansen en kregen in de slotseconde de gelijkmaker om de oren: 2-2. Brentford FC wist opnieuw te winnen en trakteerde Southampton FC op een 3-0 nederlaag. Watford moest winnen bij Crystal Palace, maar schoot tekort en degradeert als tweede club naar de Championship.

Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers 2-2
De nieuwe eigenaar van Chelsea, Tedd Boehly, was aanwezig bij het duel. De zakenman neemt de Londense club voor ongeveer vijf miljard euro over. Chelsea was in de eerste helft de bovenliggende partij op het eigen veld en dacht na ruim een half uur op voorsprong te komen. De treffer van Ruben Loftus-Cheek werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. De twee ploegen gingen met 0-0 naar de kleedkamer, maar de thuisploeg was in alle opzichten de betere partij en het was wachten op de openingstreffer van Chelsea.

In de tweede helft leek Chelsea de wedstrijd binnen een uur op slot te gooien. Romelu Lukaku schoot eerst vanaf de penaltystip binnen en schoot enkele minuten later opnieuw raak na een opbouwfout van de Wolves. De wedstrijd leek gespeeld en Chelsea liet meerdere goede mogelijkheden op de 3-0 liggen, mede door de slechte eindpasses van Timo Werner.

Wolves deed uit het niets iets terug via Fransisco Trincão, die fantastisch vanuit de tweede lijn binnenschoot. In de slotfase was Chelsea even het spoor bijster en kregen de bezoekers meerdere kansen om de stand nog gelijk te trekken. In de slotseconde zorgde Conor Coady in de scrimmage voor de 2-2. Door het gelijke spel is de voorsprong op nummer vier Arsenal nog maar vier punten en hebben The Gunners ook een wedstrijd minder gespeeld. De Wolves blijven op de achtste plaats staan.

Brentford FC - Southampton FC 3-0
Brentford is in de tweede seizoenshelft bezig aan een indrukwekkende reeks en zaterdag was het de beurt aan Southampton. De thuisploeg kwam na een klein kwartier op voorsprong door Pontus Jansson. Een minuut later stond de 2-0 al op het scorebord en scoorde Yoane Wissa op aangeven van Eriksen. Brentford en Southampton maakten er een leuk duel van met veel kansen, maar in de eerste helft werd niet mer gescoord.

In het tweede bedrijf ging het wedstrijdbeeld op dezelfde voet verder en waren de ploegen redelijk gelijk aan elkaar. Tien minuten voor tijd was het echter Brentford dat het duel besliste met de 3-0: Kristoffer Ajer zorgde ervoor dat Southampton niet meer terug kon komen in de resterende speeltijd. Door de overwinning staat Brentford op een uitstekende twaalfde plaats en kan het linkerrijtje nog worden gehaald: de achterstand op nummer negen Crystal Palace bedraagt slechts één punt. Southampton blijft vijftiende staan, maar lijkt evengoed veilig in de Premier League

Crystal Palace - Watford 1-0
Watford moest op bezoek bij Crystal Palace de volle buit pakken om nog een kleine kans te houden op lijfsbehoud, maar in Londen trok de thuisploeg aan het langste eind. Wilfried Zaha zorgde na een half uur voor de enige treffer via een strafschop, waardoor Watford volgend seizoen definitief verder gaat in de Championship. Norwich City is ook al gedegradeerd en verlaat de Premier League.