Breaking news

KNVB stelt Edgar Davids aan als nieuwe assistent van Van Gaal

KNVB stelt Edgar Davids aan als nieuwe assistent van Van Gaal

06-05-2022 19:37 Laatste update: 19:51

Edgar Davids is de nieuwe assistent van bondscoach Louis van Gaal. De KNVB maakte dat vrijdagavond bekend.

Davids is daarmee de vervanger van Henk Fraser. De huidige Sparta-trainer verkast na dit seizoen naar FC Utrecht, dat hem niet wil afstaan aan het Nederlands elftal. Davids reageert op de website van de bond op zijn aanstelling. "Ik ben niet alleen trots maar ook superenthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten samen met zo’n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland."

Van Gaal is ook blij met de komst van Davids. "Ik ben verheugd dat Edgar Davids onze technische staf komt versterken. Nadat duidelijk was dat Henk Fraser zich met ingang van het komend seizoen volledig op FC Utrecht richt, heb ik Edgar gevraagd of hij mijn – tweede – assistent bij Oranje wilde worden. Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!