Nieuws

'PSV hoopt kamp-Götze te overtuigen van langer verblijf in Eindhoven'

'PSV hoopt kamp-Götze te overtuigen van langer verblijf in Eindhoven'

03-05-2022 07:19

PSV ziet een langere samenwerking met Mario Götze wel zitten. De zaakwaarnemers van de ervaren middenvelder bezochten afgelopen week Eindhoven om hierover te praten. Toch heeft het er alle schijn van dat hij vertrekt, aangezien Roger Schmidt ook een andere weg gaat vervolgen.

In 2020 was Schmidt de man die Götze ervan overtuigde om zich bij PSV aan te sluiten. De Duitse trainer maakt na dit seizoen de overstap naar het Portugese Benfica, waardoor Götze een langer verblijf in Eindhoven ook niet zou zien zitten. Toch probeert de clubleiding van de huidige nummer twee van de Eredivisie hem ervan te overtuigen om te blijven, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International

Aan interesse geen gebrek voor Götze, die volgens VI zijn zakken kan vullen bij twee clubs in de Verenigde Staten. Een overstap naar het Noord-Amerikaanse continent lijkt onwaarschijnlijk, aangezien de Duitser ooit heeft los gelaten graag de Champions League te winnen. Götze kan daarnaast mee verkassen met Schmidt naar Benfica.

PSV hoopt Götze, met een salaris van drie miljoen euro per jaar grootverdiener in de selectie, te overtuigen om ook komend seizoen in Eindhoven te spelen. De Duitser beschikt over een gelimiteerde afkoopsom van tussen de drie en vier miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!