Nieuws

Benfica bevestigt overeenkomst met Schmidt, duur onbekend

Benfica bevestigt overeenkomst met Schmidt, duur onbekend

27-04-2022 14:20 Laatste update: 14:22

Benfica heeft woensdag de komst van PSV-trainer Roger Schmidt bevestigd. De Duitse trainer heeft een principeakkoord bereikt met de Portugese topclub. De duur van de overeenkomst is nog niet bekend.

Dat laat Benfica via de officiële kanalen weten. Schmidt arriveerde in 2020 bij PSV en won dit seizoen met de Eindhovenaren de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal ten koste van Ajax. In de competitie loopt PSV vier punten achter op de Amsterdammers en zijn er nog vier wedstrijden te spelen. 

Schmidt was eerder actief bij Delbrücker SC, SC Preussen Münster, SC Paderborn 07, Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen en Beijing Guoan en vertrekt komende zomer definitief naar Portugal. Schmidt zal het stokje overnemen van Nélson Veríssimo, de interim-trainer die de honneurs waarneemt van de ontslagen Jorge Jesus.

Benfica stelt dit seizoen enigszins teleur in de Primeira Liga, waar de achterstand op koploper FC Porto maar liefst zestien punten bedraagt. De nummer drie van de Portugese competitie boekte dit seizoen wel een Europees succes en bereikte de kwartfinale van de Champions League, waar Liverpool FC te sterk bleek, In de achtste finales schakelde de Portugese club Ajax uit. 

De club heeft de duur van het contract van Schmidt nog niet bekend gemaakt, maar Portugese media speculeren dat de Duitser een contract van twee seizoenen tekent bij O Glorioso. Ruud van Nistelrooy volgt Schmidt volgend seizoen op als trainer van PSV. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!