Nieuws

'AC Milan kijkt naar vleugelspeler van City als eerste aankoop na overname'

'AC Milan kijkt naar vleugelspeler van City als eerste aankoop na overname'

27-04-2022 13:45

AC Milan wordt binnenkort wellicht overgenomen door het in Bahrein gevestigde Investcorp en de Rossoneri willen daarna zo snel mogelijk werk maken van Riyad Mahrez. De rechtsbuiten van Manchester City is volgens diverse Italiaanse bronnen de hoogste prioriteit voor de Milanese club.  

Medio april werd bekend dat de gesprekken tussen Milan en Investcorp de goede kant op gaan en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de club voor ruim één miljard euro wordt gekocht door Investcorp. Onder andere Tuttosport schrijft dat Mahrez op de radar staat bij de Italiaanse club. Milan mist al jaren de creativiteit en explosiviteit die Mahrez kan bieden op de rechterflank en zijn contractsituatie bij City is gunstig, zo schrijft de krant. Mahrez ligt tot 2023 vast bij The Citizens.

Gazzetta dello Sport weet te melden dat Mahrez voor een bedrag van rond de 40 miljoen euro is op te halen uit Engeland. Mahrez verdient naar verluidt ongeveer zes miljoen euro per maand in Manchester, een bedrag dat Milan momenteel niet kan bieden. Bij een eventuele overname van Investcorp zijn de financiële mogelijkheden echter eindeloos en kunnen de Rossoneri makkelijk het salaris van Mahrez ophoesten. 

Mahrez verliet het Franse AC Le Havre in 2014 en kwam terecht bij Leicester City. De rest is geschiedenis. In het seizoen 2015-2016 won de club de Premier League en na een reeks goede seizoenen verruilde de Algerijns-Franse buitenspeler Leicester voor Manchester City. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!