Nieuws

'Benzema verschijnt voor de rechter: Real Madrid-ster riskeert vijf jaar cel'

'Benzema verschijnt voor de rechter: Real Madrid-ster riskeert vijf jaar cel'

20-10-2021 10:26

Karim Benzema moet zich woensdag in de rechtbank verantwoorden voor de afpersingszaak waar hij meer dan vijf jaar geleden in verwikkeld raakte. De Fransman staat terecht met vier anderen. 

Dat meldt De Telegraaf. Benzema wordt er samen met de andere betrokken van verdacht Mathieu Valbuena afgeperst te hebben. Zijn oud-ploeggenoot bij de Franse nationale ploeg zou Benzema tienduizenden euro's moeten betalen. Wanneer hij dat niet deed, zou er een sekstape van de Olympiakos-speler uitlekken. Hiervoor riskeert Benzema vijf jaar gevangenisstraf. 

In Frankrijk doet de zaak al jarenlang veel stof opwaaien. Medio 2015 kwam de afpersingszaak publiekelijk aan het licht, toen bekend was dat Benzema een rol speelt in het verhaal. Ondanks dat de Real Madrid-ster al sinds jaar en dag ontkent, deed Valbuena een aanklacht bij het openbaar ministerie. Op sportief gebied had deze aanklacht ook gevolgen voor de Fransman, die vijf jaar lang niet werd opgeroepen voor de nationale ploeg.

Woensdag verschijnt Benzema in Frankrijk voor de rechter. Wanneer de rechter Valbuena in het gelijk stelt, riskeren de voetballer en de betrokkenen naast vijf jaar cel ook een boete van 750.000 euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!