Nieuws

Geboren en getogen Doetinchemmer Büttner verkast naar De Graafschap

Geboren en getogen Doetinchemmer Büttner verkast naar De Graafschap

26-04-2022 09:20 Laatste update: 09:48

Alexander Büttner speelt vanaf komend seizoen voor De Graafschap. De 33-jarige verdediger die momenteel onder contract staat bij RKC Waalwijk, tekent voor drie jaar bij de club uit Doetinchem, meldt Voetbal International.

Büttner, die voor mooie namen heeft gespeeld als Manchester United, RSC Anderlecht en Dinamo Moskou is een geboren en getogen Doetinchemer. De linksback droeg alleen nog nooit het shirt voor De Graafschap. Op jonge leeftijd haalde Ajax hem al naar Amsterdam, waarna hij bij Vitesse doorbrak in de Eredivisie.

Met het aantrekken van Büttner laat de nieuwe technisch manager Peter Bijvelds zien druk bezig te zijn met volgend seizoen. Op korte termijn hopen De Superboeren een nieuwe trainer te kunnen presenteren. Adrie Poldervaart, Rene Hake en Andries Jonker lijken in aanmerking te komen om de lege plek op de bank te vervullen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!