Tadic roept hulp van Ajax-fans in: 'Ze zullen tegen twaalf man gaan spelen'

Tadic roept hulp van Ajax-fans in: 'Ze zullen tegen twaalf man gaan spelen'

Dusan Tadic roept de fans van Ajax op om van de Johan Cruijff Arena dinsdagavond een kolkende veste te maken. De captain van de Amsterdammers denkt dat de sfeer in het stadion zijn ploeg kan helpen.

Champions League-avonden in de Arena zijn vaak bijzonder sfeervol en Tadic hoopt dat dat ook tegen Dortmund het geval zal zijn. Dat kan de Ajacieden namelijk helpen. "De sfeer zal wel wat met de tegenstander doen", zegt hij op de Amsterdamse clubwebsite. "Ze zullen het idee hebben dat iedereen tegen ze is én dat ze tegen twaalf man spelen."

Toch moeten de Serviër en zijn ploeggenoten wel waakzaam blijven. "Ik zeg altijd tegen de spelers dat ze niet té veel moeten voelen. Dat ze die spanning moeten omzetten naar iets goeds, zodat ze er energie van krijgen en niet ineens allerlei moeilijke dingen gaan doen. Maar gewoon doen wat ze altijd doen. Soms willen ze te veel laten zien in zo'n sfeer. Je moet bij het plan blijven."

Ajax en Dortmund spelen dinsdagavond vanaf 21.00 uur tegen elkaar in de Johan Cruijff Arena. Beide ploegen wonnen hun eerste twee wedstrijden en dus kan de winnaar van het onderlinge duel in Amsterdam de knock-outfase eigenlijk niet meer ontgaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie