Fortuna doet goede zaken in de degradatiestrijd en heeft geen kind aan Sparta

16-04-2022 20:40 Laatste update: 20:58

Fortuna Sittard heeft goede zaken gedaan in de bloedstollende degradatiestrijd in de Eredivisie. De Limburgers waren met 3-0 te sterk voor concurrent Sparta Rotterdam, dat slecht voor de dag kwam in Sittard.

Nadat de bal ging rollen in de eerste helft was het Fortuna dat het overwicht had in de openingsfase van het duel. Dit resulteerde na tien minuten spelen in de openingstreffer voor de thuisploeg: Mats Seuntjens legde aan voor een vrije trap en krulde de bal vervolgens om de muur heen, waardoor Maduka Okoye gezien was. Na de 1-0 was het Sparta dat langzaam opkrabbelde, maar het was wederom Fortuna dat een doelpunt voor zijn rekening nam. Paul Gladon kopte een voorzet van Zian Flemming tegen de touwen: 2-0. Vlak voor rust leek het erop dat de Rotterdammers iets terug deden, maar het doelpunt van Bart Vriends ging na ingrijpen van de VAR niet door.

In de tweede helft van het duel gebeurde niet veel. Een offensief van de ploeg van Henk Fraser bleef uit, en het was Fortuna dat zelfs op 3-0 kwam. Opnieuw was het Gladon die trefzeker was met het hoofd na een corner van Seuntjens. Na de derde treffer kwamen de Limburgers niet meer in de problemen, op één schot van Lennart Thy na. De Sparta-spits zette Yanick van Osch aan het werk met een volley, maar de doelman stond zijn mannetje.

Door de winst van Fortuna klimt het naar de vijftiende plek in de Eredivisie, wat betekent dat de degradatiezone voorlopig uit zicht is. Sparta is momenteel de hekkensluiter, maar verdedigt komende dinsdag een 0-1 voorsprong tegen Vitesse in de Gelredome. Bij winst van de Spartanen neemt het weer afscheid van de laatste plaats.