Ten Hag verwacht twee aanvallende ploegen: 'Wie dat het best doet, die wint'

Ten Hag verwacht twee aanvallende ploegen: 'Wie dat het best doet, die wint'

18 oktober - 16:06 Laatste update: 16:17
Champions League 0 Reacties

Erik ten Hag denkt dat Ajax het publiek in de Johan Cruijff Arena nodig heeft om een goed resultaat te boeken tegen Borussia Dortmund. De oefenmeester verwacht twee aanvallende ploegen in een kolkende Arena. 

De twee ongeslagen ploegen uit Groep C hebben beide aanvallende intenties, weet ook Ten Hag. De Ajax-trainer doet een beroep op het publiek in Amsterdam. "Ik denk dat de mensen er helemaal klaar voor zijn. Wij gaan wat beleven over een aantal weken in Dortmund, maar ik denk dat Dortmund hier morgen ook wat gaat beleven", doelt Ten Hag op het uitverkochte stadion. "Ik hoop dat het een goede wisselwerking wordt, dat ons tot grote hoogte laat stijgen", vult hij aan tijdens het perspraatje.

De geboren Tukker denkt dat de speelstijl van Ajax en Borussia Dortmund elkaar niet veel ontlopen. "Beide ploegen spelen hoog in de pressie, met ruimtes achter de defensie", weet hij, waardoor hij een simpele conclusie trekt voor de winnaar van het duel. "Die ruimtes moet je bespelen. Wie dat het best doet, wint." Of die ruimtes bespeelt worden door Steven Berghuis of Davy Klaassen op 'tien' nu Edson Álvarez terug is op het middenveld, wil Ten Hag nog niet prijsgeven. "Dat zien jullie morgenavond."

In Groep C trappen Besiktas en Sporting CP om 18:45 al af, wat wellicht invloed heeft op het strijdplan van Ten Hag. "Maar vooraf niet", doelt hij op het feit dat hij zijn basiself al weet. "Tijdens de wedstrijd kan dat natuurlijk wel. Meerdere factoren spelen daar een rol in." Wanneer het resultaat in Istanbul gunstig uitpakt, heeft Ten Hag de mogelijkheid om zijn spelers andere instructies te geven. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie