Nieuws

'Het was haat, echt pure haat: ik was helemaal klaar met Arsenal'

'Het was haat, echt pure haat: ik was helemaal klaar met Arsenal'

13-04-2022 16:43

Granit Xhaka wilde Arsenal verlaten gezien de band die hij onderhield met fans van The Gunners. De Zwitserse middenvelder gold als de kop van jut bij de Londenaren, wat voor hem reden genoeg was zijn koffers te pakken.

Tot een vertrek kwam het uiteindelijk niet voor de voormalig aanvoerder van Arsenal, die nog steeds speelt in de Engelse hoofdstad. "Mijn spullen waren gepakt", vertelt hij aan The Player's Tribune. "Ik was helemaal klaar met Arsenal." De spelverdeler werd veelvuldig bekritiseerd door de supporters door de vele kaarten die hij pakte.

Xhaka werd luidkeels uitgejouwd door het publiek en dat maakte de nodige emoties bij hem los. "Het was haat. Pure haat. En dan overdrijf ik niet eens", zucht de international tegenover het medium. "Als ik maar enigszins begon met bewegen hoorde ik al het boegeroep. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt. Ik was geschokt", vervolgt hij.

Inmiddels onderhoudt Xhaka een wat betere relatie met de fans, maar de incidenten zitten nog altijd hoog bij hem. "Het is als gebroken glas, weet je? Je kan het aan elkaar lijmen, maar de barsten blijven er altijd zitten. We hebben nu een betere relatie. Ik zou het fijn vinden om de fans beter te begrijpen."

Bij Arsenal is Xhaka inmiddels bezig aan zijn zesde seizoen bij de ploeg van manager Mikel Arteta. Tot dusver kwam de 29-jarige verdedigende middenvelder tot 242 officiële wedstrijden voor zijn werkgever, waarmee hij twee FA Cup's wist te winnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!