Nieuws

Madueke ontbreekt en Schmidt treurt over Boscagli: 'Twee jaar bezig met opbouwen'

Madueke ontbreekt en Schmidt treurt over Boscagli: 'Twee jaar bezig met opbouwen'

13-04-2022 14:30

PSV neemt het donderdag tegen Leicester City sowieso op zonder Noni Madueke. De aanvaller ontbreekt wegens een blessure, net als Olivier Boscagli. De verdediger liep in het duel met RKC Waalwijk een zware knieblessure op en is tot het einde van het seizoen uitgeschakeld.

Op de persconferentie voorafgaand aan de Conference League-kwartfinale geeft Roger Schmidt aan dat het duel met The Foxes te vroeg komt voor de Engelsman. "Het is niet ernstig. Morgen is geen optie, maar er is een kleine kans dat hij zondag wel haalt", doelt de Duitse trainer op de bekerfinale van zondag tegen Ajax.

In aanvallend opzicht heeft de PSV-coach nog legio opties, terwijl de zorgen vooral in de defensie groot zijn. Schmidt baalt niet alleen om die reden van de absentie van Boscagli. "Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld bij PSV. Je bent twee jaar bezig om iets op te bouwen, wilt nu oogsten en dan gebeurt dit en is hij er zeven of acht maanden uit", treurt de scheidend trainer.

"Wij willen morgen voor hem winnen", besluit Schmidt. PSV neemt het donderdag om 18.45 uur op tegen Leicester City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!