Nieuws

'Locadia kan half jaar na Bundesliga-transfer alweer zijn biezen pakken'

'Locadia kan half jaar na Bundesliga-transfer alweer zijn biezen pakken'

12-04-2022 12:21 Laatste update: 12:25

Het avontuur voor Jürgen Locadia bij VfL Bochum blijft hoogwaarschijnlijk slechts tot een half jaar beperkt. De spits heeft sinds zijn komst niet kunnen imponeren, waardoor een langer verblijf niet tot de mogelijkheden behoort.

Het nieuws wordt gebracht door Der Kicker. Volgens het Duitse blad 'stelt Locadia tot nu toe niet teleur, maar heeft hij evenmin indruk kunnen maken'. Sinds begin maart heeft de Nederlandse aanvaller te kampen met fysieke problemen. Eerst had hij last van rugklachten, waarna een kniekwetsuur hem nu voorlopig buitenspel houdt.

Eén en ander hangt samen met de zomerse komst van Karlsruher SC-spits Philipp Hofmann. De 29-jarige spits geldt al jaren als ervaren doelpuntenmaker in de Tweede Bundesliga: dit seizoen staat de teller op zeventien treffers in 29 wedstrijden op het één na hoogste niveau.

In januari van dit jaar kwam Locadia contractontbinding overheen bij Brighton Hove & Albion. Bij de Premier League-club was zijn rol volledig uitgespeeld. Bij VfL Bochum kwam de centrumspits tot zeven wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij één keer trefzeker was. Zijn contract bij Bochum loopt tot 30 juni 2022, waardoor hij in de zomer zijn handen vrij heeft voor een nieuwe uitdaging.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!