Nieuws

Van Wonderen kijkt verder na handhaving met Go Ahead: 'Dat is een uniek sprookje'

Van Wonderen kijkt verder na handhaving met Go Ahead: 'Dat is een uniek sprookje'

12-04-2022 11:02 Laatste update: 11:38

Als het aan Kees van Wonderen ligt, zet Go Ahead Eagles alles op alles om plaatsing voor de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. De ploeg uit Deventer stelde afgelopen weekend handhaving veilig en kan nu stiekem omhoog kijken.

"Ik besef nog lang niet alles", aldus Van Wonderen tegenover Voetbal International. "Ik kan ook niet kiezen wat ik mooier vind: de promotie van vorig seizoen of de handhaving in de Eredivisie. Eigenlijk zijn dit twee kampioenschappen. Zo voelt het tenminste. Twee keer de IJsselderby winnen, de halve finale in het bekertoernooi tegen PSV, winnen van Ajax en nu dus handhaving. Het zijn twee heel bijzondere jaren geweest."

Kowet was begin dit seizoen de gedoodverfde degradant. Afgelopen weekend werd handhaving al vijf wedstrijden voor het einde van de competitie veiliggesteld. Een knappe prestatie. "We hebben de jongens natuurlijk eerst uitgebreid gefeliciteerd met de prestatie die ze hebben geleverd. Hier hebben we het hele jaar samen zo hard voor gewerkt. Maar natuurlijk hebben we ook benoemd dat er misschien nog meer in zit. Het is sportmensen eigen om de lat te verleggen en ja, we staan nu eenmaal waar we staan."

Stiekem hoopt Van Wonderen dat de ploeg uit Deventer zich kan plaatsen voor de play-offs. "Als het lukt na promotie uit de Keuken Kampioen Divisie de play-offs om Europees voetbal te halen, dan is het een uniek sprookje."

"Het ligt ook aan de spelers. Zij moeten de volgende wedstrijden opnieuw het maximale uit zichzelf willen en kunnen halen. Als ze denken: Ons doel is bereikt, dan loopt het ballonnetje langzaam leeg. Maar als het aan mij ligt, slaan we ook het volgende piketpaaltje."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!