Twente en Willem II spelen gelijk na chaotische en verhitte wedstrijd

Twente en Willem II spelen gelijk na chaotische en verhitte wedstrijd

17 oktober - 18:39
Eredivisie 0 Reacties

FC Twente en Willem II delen de punten na een rumoerige wedstrijd. Beide ploegen kregen rood en er waren veel opstootjes. De spelers en supporters uitten ook meerdere malen hun onvrede in de richting van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Twente kwam al razendsnel op voorsprong in de eigen Grolsch Veste. Dimitris Limnios kon profiteren van een beroerde terugspeelbal van Ché Nunnely. De Griekse spits faalde vervolgens niet en zette Twente op 1-0.

Een kleine twintig minuten later herstelde Nunnely zijn kapitale fout door te scoren op aangeven van Kwasi Wriedt. Nunnely leek wel hands te maken bij zijn treffer, maar de VAR besloot de treffer niet te annuleren. Daarna werd het onrustig het duel tussen Twente en Willem II. Er waren veel opstootjes op het veld en het publiek was duidelijk niet te spreken over scheidsrechter Kamphuis. Er waren ook meerdere spreekkoren te horen die aan de arbiter gericht waren.

Vlak voor rust kreeg Ramiz Zerrouki op knullige wijze zijn tweede gele kaart, door de bal boos weg te smijten. Na de pauze kreeg Willem II-verdediger Derrick Köhn ook voor de tweede keer geel, na een overtreding op Ricky van Wolfswinkel.

Daardoor eindigden beide ploegen de wedstrijd met tien man. Er werd niet meer gescoord, waardoor het verhitte duel in 1-1 eindigde. Willem II heeft nu evenveel punten als nummer drie FC Utrecht, maar een minder doelsaldo. Twente staat zevende.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie