Nieuws

Slot looft spitsen om instelling en geeft duidelijkheid over plek onder de lat

Slot looft spitsen om instelling en geeft duidelijkheid over plek onder de lat

06-04-2022 15:02 Laatste update: 15:05

Arne Slot heeft tijdens het persmoment voorafgaand aan de wedstrijd met Slavia Praag aangegeven over een vrijwel fitte selectie te beschikken voor het heenduel in de kwartfinale van de Conference Leauge. De Feyenoord-trainer prijst de manier waarop concurrenten Cyriel Dessers en Bryan Linssen met teleurstellingen omgaan en benadrukt dat er geen twijfel bestaat over de positie onder de lat bij de Rotterdammers.

Op Justin Bijlow (langdurig geblesseerd), Philippe Sandler (één keer getraind na blessure) en Cole Bassett (niet ingeschreven) na kan Slot op veel spelers een beroep doen. "Lutsharell haalt de wedstrijd niet, die is aan het revalideren", vertelt hij op de persconferentie. "Jens heeft vanochtend meegetraind en zal er dus gewoon bij zijn. Eigenlijk is iedereen beschikbaar", vervolgt hij.

Dessers geniet momenteel de voorkeur in de punt van de aanval, waardoor Linssen op de bank zit in Rotterdam-Zuid. De doelpuntendroogte van de Belg in de voorbije weken zorgt voor de nodige speculaties wie er in de punt van de aanval moet staan. "Het belangrijkste is dat we twee spitsen hebben die dusdanig goed presteren dat deze discussie constant op gang komt. Dat is denk ik heel prettig. Niet alleen voor mij, maar ook voor Feyenoord. Als je het aantal doelpunten dat ze samen gemaakt hebben, optelt is dat indrukwekkend voor de spitspositie bij Feyenoord."

De twee concurrenten gaan professional om met tegenslagen, vindt Slot. "Nooit nam teleurstelling de overhand. Als de één niet speelde en de ander kwam erin, dan deden ze dat altijd vol enthousiasme" vertelt hij. Volgens de Bergentheimer is het geen uitgemaakte zaak dat Dessers ook tegen de Tsjechen zal starten. "De keuze die ik maak is afhankelijk van de tegenstander, de fitheid, vorm en mijn eigen gevoel. Dat geldt niet alleen voor de spitspositie, maar voor elke positie.

Wat betreft Slot is de keeperspositie een uitzondering. Marciano is op dit moment de eerste keuze en zal dat ook voorlopig blijven. Mocht er iets met Ofir gebeuren, dan hebben we in ieder geval met Valentin (Cojocaru, red.) een ervaren optie achter de hand. Op die plek zit vastigheid", besluit de oefenmeester.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!