Nieuws

'Van de Beek zei dat hij een huis wilde huren voor Oekraïense vluchtelingen'

'Van de Beek zei dat hij een huis wilde huren voor Oekraïense vluchtelingen'

30-03-2022 17:31 Laatste update: 17:34

Donny van de Beek heeft zich met een prachtig gebaar geliefd gemaakt bij zijn ploeggenoot Vitaly Mykolenko. De Russische invasie heeft veel impact gemaakt op de Oekraïense verdediger van Everton FC. Hij is erg dankbaar voor alle steun die hij en zijn familieleden krijgen van de club uit Liverpool.

Mykolenko was aardig van slag nadat Rusland zijn vaderland binnenviel. Het deed hem goed dat de club oog voor de situatie had en hem ondersteunde waar het kon. "Iedereen kwam naar me toe en vroeg hoe het met mijn familie en vrienden ging. Ook de hoofdtrainer kwam naar me toe en zei: als je rust en tijd nodig hebt, neem die dan", vertelt de Oekraïense verdediger tegen Tribuna. "Ik ben de club dankbaar voor de steun."

"En een fysiotherapeut bood me een kamer en een bed voor twee personen aan. De mensen die nergens kunnen wonen, kunnen onderdak krijgen. Ik ben positief verrast. Eerlijk gezegd ben ik geschokt. Donny van de Beek, een wereldspeler, vertelde me dat hij een huis wilde huren, of dat nou in Nederland was of in Polen. 'We halen ze op bij de grens, regelen een woning en betalen daarvoor', zei hij. Ik weet niet hoe ik deze mensen moet bedanken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!