Nieuws

Amrabat oppert drietal namen voor Marokko: 'Vraag Koeman, die zit nog thuis'

Amrabat oppert drietal namen voor Marokko: 'Vraag Koeman, die zit nog thuis'

27-03-2022 21:32

Nordin Amrabat tipt de Marokkaanse bond met een aantal opvallende trainersnamen. Zo noemt de voormalig international van Marokko Ronald Koeman, Bert van Marwijk en Roberto Mancini als mogelijke kandidaten voor het Marokkaanse elftal.

Amrabat was tijdens het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie niet te spreken over Vahid Halilhodzic. Hij vindt dat de huidige bondscoach zich boven het elftal plaatst. "Marokko heeft hem er na de Afrika Cup niet uitgegooid, omdat ze geen opties hadden", zegt de aanvaller van AEK Athene.

Volgens Amrabat is het tijd voor een frisse wind en hij heeft al een aantal potentiële opvolgers voor Halilhodzic bedacht. "Marokko heeft genoeg opties. Vraag bijvoorbeeld Koeman. Die zit nog thuis. Alleen in mei en september moet je tien dagen aan de slag. Bijkomend voordeel is dat alle internationals in Europa spelen", aldus de 35-voudig international van Marokko.

De voormalig speler van onder meer PSV en Galatasaray noemt ook de naam van Van Marwijk. "Die heeft veel ervaring, heeft in 2010 de WK-finale gehaald en bij Saudi-Arabië waren ze allemaal positief over hem. Er zijn genoeg opties. Zelfs Roberto Mancini zou willen. Dat heeft hij een tijd geleden al aangegeven. Iedere trainer wil toch naar het WK? Dat is het hoogst haalbare."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!