Nieuws

Simons geniet bij PSG: 'Neymar ziet mij een beetje als zijn kleine broertje'

Simons geniet bij PSG: 'Neymar ziet mij een beetje als zijn kleine broertje'

24-03-2022 11:30 Laatste update: 11:35

Xavi Simons kijkt zijn ogen uit in de kleedkamer van Paris Saint-Germain. De jonge middenvelder annex aanvaller speelt in Parijs met de sterren van het mondiale voetbal en leert veel van hen.

"Ik ben een jonge speler en moet nog veel meemaken, maar ook als we verliezen, leer ik veel", aldus Simons tegenover de NOS. "Hoe de spelers zich gedragen en hoe de omgeving reageert bijvoorbeeld." De jonge Nederlander staat dagelijks op het veld met onder meer Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé. "Maar je went er wel aan en het is echt een eer om met ze te spelen. Vroeger keek ik altijd naar ze."

Simons heeft een leermeester die vaak onder de radar blijft als het gaat om complimenten. "Marco Verratti. Hij is niet normaal. Zo'n goede speler. Hoe hij om zich heen kijkt, hoe hij de bal controleert. Ik praat ook veel met hem daarover. Hij geeft mij veel aandacht."

Daarnaast kent de 18-jarige PSG-speler Neymar al wat langer door zijn tijd in Barcelona, waar Simons tien jaar in de jeugd speelde. "Ik zie hem een beetje als een vader. Hij is degene die vaak naar mij toekomt en vraagt of ik iets nodig heb of dingen moet weten. Het is ook echt een goede gozer buiten het veld."

"Een heel goed mens en dat is ook belangrijk. Ik denk dat hij mij een beetje ziet als zijn kleine broertje. Hij heeft mij zien opgroeien toen ik bij Barça zat. Ik heb toen ook een commercial met hem gedaan. Dat schept toch een band."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!