Nieuws

'Bayern-speler die twijfels had bij de corona-vaccinatie is toch over de brug'

'Bayern-speler die twijfels had bij de corona-vaccinatie is toch over de brug'

24-03-2022 09:58 Laatste update: 10:34

Joshua Kimmich heeft zich toch laten vaccineren tegen het coronavirus, zo lijkt het. De Duits international bekende vorig najaar nog huiverig te zijn over de betrouwbaarheid van de vaccins, maar zou nu volgens het Duitse Bild toch overstag zijn gegaan.

Volgens de Duitse krant zou Kimmich hebben deelgenomen aan een event van zijn club Bayern München eerder deze maand. Dit was alleen toegankelijk voor gevaccineerden of mensen die een geldig herstelbewijs hadden. Vorige herfst liep de verdediger annex middenvelder corona op, waardoor zijn herstelbewijs niet meer geldig zou zijn voor het event.

Zowel Bayern als het management van de 27-jarige voetballer wilden niet reageren op de berichten vanwege privacyoverwegingen. Het feit dat Kimmich zich eerder niet wilde laten vaccineren deed in Duitsland heel wat stof opwaaien. Zeker nadat hij de laatste interlands van 2021 moest missen vanwege direct contact met zijn besmette ploeggenoot Niklas Süle.

Kimmich moet mogelijk ook de komende interlands van Duitsland tegen Israël en Nederland missen. Zijn partner is hoogzwanger en kan elk moment hun derde kind ter wereld brengen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!