Interview

Flick heeft 'Überangebot' bij Duitsland en verklaart thuislaten Götze

Flick heeft 'Überangebot' bij Duitsland en verklaart thuislaten Götze

03-10-2021 10:38

Mario Götze speelde op 14 november 2017 zijn 63ste en laatste interland namens Duitsland en zal nog even moeten wachten op een rentree bij Die Mannschaft. De naam van de PSV'er is gevallen in een uitgebreid interview dat Der Kicker met de Duitse bondscoach Hansi Flick voerde.

Götze speelt bij PSV weer wekelijks, nadat hij in Duitsland een paar moeilijke jaren had beleefd wegens fysieke ongemakken. De WK-held van 2014 zou graag zijn rentree in de nationale ploeg maken, maar is nog niet opgeroepen voor de komende interlandperiode, waarin Duitsland stuit op Roemenië en Noord-Macedonië.

Flick heeft spelers als Kai Havertz, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané en Florian Wirtz de voorkeur gegeven boven Götze. Hij spreekt dan ook van een 'Überangebot' qua aanvallende middenvelders. "Op zijn positie is de kwaliteit nu eenmaal zeer hoog", verklaart hij het niet selecteren van Götze.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!