Nieuws

Dit is waarom Leicester City moet vrezen voor een straf van de Premier League

Dit is waarom Leicester City moet vrezen voor een straf van de Premier League

21 maart - 23:35 Laatste update: 27 april - 07:29

Leicester City moet vrezen voor een straf van de Premier League. De club komt dit seizoen uit op het tweede niveau van Engeland en heeft promotie al veiliggesteld, maar de Premier League heeft donderdag toch een zaak aangespannen. VoetbalNieuws.nl vertelt waarom Leicester een straf moet vrezen. 

Leicester City is niet de eerste Engelse club die op de nominatie staat om gestraft te worden. In een eerdere fase kreeg Everton al puntenvermindering. Ook werd bekend dat ook Nottingham Forest een mindering in punten krijgt. Hierdoor is Nottingham gezakt naar een achttiende plek en vreest de club voor degradatie.  

Waarom moet Leicester City vrezen voor een straf?

Leicester City zou vorig seizoen de PSR-regels hebben geschaad. PSR staat voor Profitable and Sustainability Rules. Aan de hand van deze regels wordt gekeken of de jaarrekening van een club op orde is en op de juiste wijze is ingediend. Bij Leicester blijkt dit volgens de Premier League niet het geval. Een onafhankelijke commissie gaat nu beoordelen of vorig seizoen de boekhouding inderdaad niet op orde was.

Hoe reageert Leicester City op de mogelijke straf?

Vorig seizoen degradeerde Leicester City naar de Championship, maar ook in deze competitie mag de Premier League een puntenstraf uitdelen. Sky Sports verwacht dat het dit seizoen niet meer gaat gebeuren. Het medium meldt wel dat de club teleurgesteld is in de Premier League. Op de clubwebsite laat Leicester weten: “Leicester wil graag op zoek naar de juiste oplossing voor eventuele aanklachten, door de juiste instanties en op het juiste moment. We zullen blijven vechten voor het recht van alle clubs om hun ambitie na te streven, vooral wanneer deze redelijk en eerlijk tot stand zijn gekomen door aanhoudende sportieve prestaties.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!