Nieuws

Klaassen gaat in op vertrek en malaise bij Ajax: 'Het voelde niet meer als mijn thuis'

Klaassen gaat in op vertrek en malaise bij Ajax: 'Het voelde niet meer als mijn thuis'

28 april - 08:25
1

Davy Klaassen is ingegaan op zijn vertrek bij Ajax afgelopen zomer. Volgens de middenvelder voelde de Amsterdamse club niet meer als zijn thuis en doet het hem pijn om Ajax in de huidige staat te zien. VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Klaassen vertrok afgelopen zomer op de slotdag van de transferwindow naar Internazionale. In Italië won de middenvelder afgelopen week de landstitel en in gesprek met Voetbal International gaat de 41-voudig in op zijn vertrek van een jaar eerder uit Amsterdam.

Wat vertelt Klaassen over zijn vertrek bij Ajax?

"Ik heb altijd gezegd dat ik Ajax niet zomaar zou verlaten. Dat was nu ook zo, alleen, met een grote club als Inter kwam een bijzondere kans voorbij. En de situatie bij Ajax was natuurlijk ook heel anders, dat speelde ook mee", begint Klaassen waarna hij een pijnlijke conclusie trekt. "Het voelde niet meer als mijn thuis zoals het voorheen voelde, er was zo veel gebeurd en veranderd. Niet alleen afgelopen zomer, maar al langere tijd. Belangrijke jongens als Daley en Dusan waren vertrokken, het voelde gewoon allemaal anders aan."

Klaassen stelt dat het 'heel triest en pijnlijk' is om Ajax in de huidige staat te zien. "Tja, elke wedstrijd hoop je weer op een overwinning, maar het is een moeizaam seizoen." Toch wil het clubicoon niet bij de pakken neer zitten. Zo weet Klaassen dat het uiteindelijk allemaal wel weer goed gaat komen. "Maar als Ajacied wil je dat zoiets zo snel mogelijk gaat gebeuren en dat is moeilijk in te schatten. Bij de mensen die er nu zitten, heb ik ook een beter gevoel. Volgens mij is in de komende transferzomer cruciaal dat er weer een juiste balans wordt gevonden in de selectie. Als dat klopt, dan komt ook vanzelf het goede gevoel weer terug bij iedereen. Het echte gevoel van: Dit is mijn Ajax."