Van Dijk maakt kans: deze spelers kunnen Premier League Player of the Year worden

Van Dijk maakt kans: deze spelers kunnen Premier League Player of the Year worden
11 mei om 17:15
Laatste update: 11 mei om 16:23

Virgil van Dijk is genomineerd om Premier League Speler van het Seizoen 2023/2024 te worden. De aanvoerder van Liverpool behoort tot de acht kandidaten die kans maken op deze prestigieuze prijs na een indrukwekkend seizoen. De Oranje-international speelde in het huidige bijna alle wedstrijden, op twee na.

Genomineerden Premier League Player of the Year

Van Dijk maakte dit seizoen twee doelpunten en was betrokken bij acht wedstrijden waarin Liverpool de nul hield. Naast Van Dijk zijn ook Phil Foden (Manchester City), Erling Haaland (Manchester City), Alexander Isak (Newcastle United), Martin √ėdegaard (Arsenal), Cole Palmer (Chelsea), Ollie Watkins (Aston Villa) en Declan Rice (Arsenal) genomineerd voor de onderscheiding. Van Dijk won hem eenmaal eerder, in het seizoen 2018/2019.

Fans hebben de mogelijkheid om tot maandag 13 mei 13.00 uur (Nederlandse tijd) om te stemmen op hun favoriet voor de prijs. De uitslag wordt gecombineerd met de beoordelingen van een panel van voetbalexperts, en de winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 18 mei.