Nieuws

Vink heeft twijfels bij ontslag Hake: FC Utrecht heeft gewoon geen echte leiders

Vink heeft twijfels bij ontslag Hake: "FC Utrecht heeft gewoon geen echte leiders"

23-03-2022 10:56

Marciano Vink is verbaasd dat FC Utrecht René Hake pas zo laat in het seizoen heeft ontslagen. De ESPN-analist betwijfelt of het aan de trainer ligt dat de Domstedelingen ondermaats presteren dit seizoen.

"Het is niet echt een verrassing dat hij ontslagen is", aldus Vink bij Voetbalpraat van ESPN. "Maar zeven wedstrijden voor het einde, terwijl ze er niet heel slecht voor staan... Ze doen nog mee voor de play-offs. Dit sluimerde al best wel een tijdje. Bij elk negatief resultaat zou er misschien een beslissing worden genomen. Ik had het dan toch iets eerder verwacht. Het is steeds uitgesteld. Na afgelopen zondag, waarbij het team tegen FC Groningen wederom de trainer in de steek heeft gelaten, was het dan toch klaar."

De oud-voetballer is kritisch op de prestaties van de huidige nummer zeven van de Eredivisie. "FC Utrecht is goed begonnen aan het seizoen. Misschien een klein beetje te hoog gestaan voor de kwaliteit die ze hebben. Dit team heeft gewoon zoveel moeite om zichzelf te motiveren. Om het maximale uit zichzelf te halen. Dit team heeft geen echte leiders die zeggen waarop het staat. Of de echte leiders zijn niet de beste spelers. Ze hebben gewoon nooit de absolute wil gehad om zichzelf pijn te doen en het maximale te vragen."

Vink betwijfelt of de ondermaatse prestaties aan Hake liggen. "Als het aan de trainer zou liggen. Die stuurt zijn team in met de beste intenties. Ik heb vaak met hem gesproken en hij zegt ook echt zinnige dingen. Dan heeft hij een strijdplan wat ik ook zo bedacht zou hebben."

Utrecht speelt na de interlandbreak een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Assistent-trainer Rick Kruys zit dan als interim op de bank. Mogelijk krijgt hij hulp van Dick Advocaat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!