Chelsea doet wat het moet doen: Champions League-dromen Lille aan diggelen

16-03-2022 23:01 Laatste update: 17-03-2022 10:14

Chelsea heeft woensdagavond gedaan wat het moest doen. De Londenaren wisten het strijdbare Lille OSC af te troeven en bemachtigden daarmee het ticket om zich bij de laatste acht ploegen in de Champions League te voegen: 1-2.

Het duel begon zoals verwacht. Lille wervelde richting het doel van Chelsea-doelman Edouard Mendy omdat het een doelpuntenverschil van twee goed moest maken, de heenwedstrijd op Stamford Bridge eindigde een paar weken eerder namelijk in een 2-0 overwinning voor The Blues. De korte storm resulteerde in een paar kansen voor de thuisploeg, alleen wist de ploeg van Thomas Tuchel na een minuut of twintig de wedstrijd weer te controleren.

Acht minuten voor rust kregen de Fransen dan toch ineens de mogelijkheid om een tik uit te delen: Jorginho kreeg de bal enigzins ongelukkig op zijn hand waardoor scheidsrechter Davide Massa niets anders kon dan de bal op de stip leggen. De ervaren Burak Yilmaz maakte geen fout en schoot de bal feilloos binnen: 1-0.

Lille dacht met een goed gevoel de kleedkamer op te kunnen zoeken, maar Chelsea stak daar net voor rust een stokje voor. Christian Pulisic wist met een bekeken schuiver in de lange hoek voor de gelijkmaker te zorgen: 1-1.

Na de thee kregen Les Dogues een volgende tegenvaller te verwerken. Sven Botman greep naar de hamstring en moest noodgedwongen het veld verlaten. Buiten dat Benjamin André nog knap op de paal kopte, raakte Chelsea daarna niet meer in de problemen. De Londenaren wisten in het laatste deel van de wedstrijd zelfs nog een doelpunt te maken. Aanvoerder César Azpilicueta tikte binnen na een knappe voorzet van Mason Mount en besliste hiermee het tweeluik: 1-2. Hakim Ziyech loste Kai Havertz nog in de laatste minuten af.

Het Champions League avontuur voor Lille eindigt in de eerste ronde van de knock-out fase. Chelsea zal vrijdag uit de koker tevoorschijn komen tijdens de loting voor de kwartfinale van het miljardenbal.