Nieuws

Tyton: 'Ik heb mijn spullen gepakt en ben direct richting Amsterdam gekomen'

Tyton: 'Ik heb mijn spullen gepakt en ben direct richting Amsterdam gekomen'

14-03-2022 19:34 Laatste update: 19:41

Przemyslaw Tyton had nooit verwacht dat hij op 35-jarige leeftijd nog voor een club als Ajax gevraagd zou worden. De Poolse sluitpost hoefde dan ook niet lang na te denken over een terugkeer naar Nederland.

"Soms krijg je onverwachte kansen in het leven en die heb ik met beide handen aangegrepen. Als Ajax me nodig heeft, ben ik klaar", laat Tyton weten aan de officiële clubkanalen van Ajax.

"Anton Scheutjens, de keeperstrainer, belde me terwijl ik thuiszat. Ik was verbaasd, want ik had het totaal niet verwacht. Hij vertelde dat Ajax een keepersprobleem had en me graag wilde zien. Ik hoefde daar natuurlijk geen twee keer over na te denken. Ik heb mijn spullen gepakt en ben direct hierheen gekomen", vertelt de Poolse sluitpost.

De overstap naar Ajax betekende ook een weerzien met Erik ten Hag. "Het was lang geleden dat we elkaar hadden gezien. Zodra we elkaar zagen, begonnen we allebei te glunderen. We mogen elkaar en weten hoe we te werk gaan. Hij kent mij en ik ken hem. Dat is ook een reden waarom ik denk dat ik in dit team pas."

Tyton werd verleden week toegevoegd aan het eerste elftal van Ajax als gevolg van de aanhoudende keepersproblemen. Zo zijn Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg een langere periode uitgeschakeld, waardoor de Pool de overstap kon maken naar Amsterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!