Nieuws

Antony treft gemotiveerde Mauro in bekerfinale: 'Dan wordt hij ineens een terriër'

Antony treft gemotiveerde Mauro in bekerfinale: 'Dan wordt hij ineens een terriër'

10-03-2022 11:39 Laatste update: 11:39

De ontwikkeling van Mauro Júnior komt voor velen als een verrassing, maar niet voor zijn zaakwaarnemer Richard Mettes. De alleskunner van PSV is hard op weg om zichzelf onmisbaar te maken in Eindhoven.

Inmiddels kan de Braziliaan bijna elke positie op de flank bij PSV afvinken. Zijn veelzijdigheid zorgt ervoor dat Mauro vaak aan spelen toekomt onder Roger Schmidt, maar de Braziliaans jeugdinternational stond niet te springen toen de Duitser een verdediger van hem wilde maken. "Hij is van origine een tien, dus het was een beetje het hart tegen het hoofd", zegt Mettes tegenover Voetbal International. "Maar hij heeft zich er duidelijk mee verzoend en dan wordt hij ineens een terriër. Dat zie je nu."

"Mauro heeft als back heel duidelijk zijn kans gegrepen", vervolgt de belangenbehartiger van de Braziliaan. "In het begin focuste hij zich op zijn verdedigende taken, hij wilde geen fouten maken, maar nu zie je ook dat hij aanvallend van veel waarde is." De voorbije weken kon Mauro een goal en een assist bijschrijven na de duels tegen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles.

"Mauro voelt dat hij groeit. Hij is nog geen enkele keer door het ijs gezakt, ook niet tegen Antony in het duel met Ajax. Die twee hebben natuurlijk contact. Mauro heeft hem succes gewenst tegen AZ. "Ik wil je in de bekerfinale weer zien en je dan verslaan", was zijn boodschap."

In de KNVB bekerfinale staan de Brazilianen wederom tegenover elkaar. Ajax en PSV treffen elkaar op 17 april voor de vierde keer dit seizoen. Ze speelden al twee keer tegen elkaar in de competitie en in de Johan Cruijff Schaal. In de Johan Cruijff Schaal won PSV met 0-4 in de Arena. In de Eredivisie was het Ajax dat tweemaal aan het langste eind trok (5-0 en 1-2).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!