Nieuws

Ouwejan over AZ-vertrek: 'Manier waarop ik weg ben gegaan zit me niet zo lekker'

Ouwejan over AZ-vertrek: 'Manier waarop ik weg ben gegaan zit me niet zo lekker'

08-03-2022 17:37 Laatste update: 21:40

Thomas Ouwejan behoort dit seizoen tot de smaakmakers van Schalke 04. De 25-jarige linksback heeft het erg naar zijn zin in Duitsland en kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn laatste periode bij AZ.

"Ik heb het goed naar mijn zin hier, het is een mooie club natuurlijk", vertelt de Nederlandse vleugelverdediger in gesprek met NH Nieuws. "Het stadion is fantastisch en ik speel tot nu toe elke minuut en dat gaat ook wel goed."

Ouwejan wordt momenteel door Schalke gehuurd van AZ. De kans dat hij volgend seizoen terugkeert in Alkmaar is klein. "Het laatste jaar was natuurlijk niet het leukste jaar voor mij persoonlijk", laat de vleugelverdediger weten. Hij doelt hier op het geringe aantal speelminuten die hij in zijn laatste seizoen kreeg. "Toen zijn er een aantal dingetjes gebeurd, waardoor ik nu gemengde gevoelens heb."

De 25-jarige verdediger vindt het jammer hoe de laatste periode bij AZ is verlopen. "De manier waarop ik weg ben gegaan zit me niet zo lekker eigenlijk. Ik wilde eigenlijk al één jaar eerder weg. Het jaar dat daaraan vast zat is denk voor beide partijen niet het beste jaar geweest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!