Nieuws

PSV-basiskracht gaat Nederlands paspoort aanvragen en wordt optie voor Oranje

PSV-basiskracht gaat Nederlands paspoort aanvragen en wordt optie voor Oranje

04-03-2022 07:04 Laatste update: 09:55

Mauro Júnior wordt mogelijk binnen afzienbare tijd een optie voor het Nederlands elftal. De Braziliaanse alleskunner van PSV gaat komende zomer een Nederlands paspoort aanvragen, meldt het Eindhovens Dagblad.

Mauro verhuisde in 2017 naar Nederland toen PSV hem overnam van Desportivo Brasil Participações. Twee jaar later werd hij verhuurd aan Heracles Almelo om minuten te kunnen maken. Na een jaar werd hij weer onderdeel van de selectie van PSV en dit jaar is hij een gewaardeerde kracht onder Roger Schmidt. "Hij is aan het uitgroeien tot een sleutelspeler", erkende de Duitse trainer afgelopen weekeinde nog.

Omdat Mauro nu meer dan vijf jaar in Nederland woont, kan hij een Nederlands paspoort aanvragen. De van origine aanvallende middenvelder speelde al voor verschillende Braziliaanse jeugdelftallen, waaronder Jong Brazilië. Zijn droom is om voor de Goddelijke Kanaries uit te komen, maar hij sluit Oranje niet uit. 'Hij zou het eervol vinden om een bijdrage bij het Nederlands elftal te kunnen leveren', schrijft het ED.

De 22-jarige PSV’er treedt met zijn naturalisatie in de voetsporen van voormalig FC Twente-speler Douglas. De verdediger zat uiteindelijk in 2012 bij de selectie van Oranje, maar het kwam nooit tot een debuut.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!