Nieuws

Wenger doet FIFA-onthulling: 'Buitenspel wordt in 2022 geautomatiseerd'

Wenger doet FIFA-onthulling: 'Buitenspel wordt in 2022 geautomatiseerd'

13-10-2021 10:47

Arsène Wenger verwacht dat de technologie in de voetbalwereld de komende jaren een vlucht gaat nemen. In 2022 moet de buitenspelregel geautomatiseerd zijn, meent de FIFA-adviseur. 

"Er is een grote kans dat buitenspel in 2022 zal worden geautomatiseerd. Ik ben gebonden aan geheimhouding, maar het is de volgende grote verandering voor scheidsrechters", erkent Wenger in een interview met L'Équipe. Volgens de voormalig Arsenal-coach is er binnen de FIFA de voorbije jaren hard gewerkt aan een 'geavanceerde buitenspeltechnologie'.

In de praktijk moet de buitenspeltechnologie er vrijwel hetzelfde uitzien als de doellijntechnologie. Door middel van een trilling of geluid op het horloge van de arbiter moet duidelijk zijn of er sprake is van buitenspel of niet. Wenger geeft te kennen dat hij begrijpt wanneer er kritiek komt op de technologische vooruitgang binnen het voetbal. "Het is een emotioneel aspect, maar het plan maakt deel uit van een bredere hervorming", stelt hij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!