Nieuws

Bosz en Koeman enthousiast over Cruijff als Overmars-opvolger

Bosz en Koeman enthousiast over Cruijff als Overmars-opvolger

02-03-2022 07:34 Laatste update: 11:08

Voormalig Ajax-trainer Peter Bosz snapt dat de Amsterdammers interesse hebben in Jordi Cruijff voor de functie van technisch directeur. Ajax zou contact hebben gelegd met Cruijff om Overmars op te volgen.

"Jordi heeft natuurlijk die achternaam en was heel close met zijn vader, maar dat is iets waar hij nooit op heeft willen teren. Dat blijkt ook wel uit het pad dat hij heeft gekozen als technisch directeur", vertelt Bosz in gesprek met De Telegraaf.

"Daarnaast heeft hij een goede babbel en goed zicht op de voetballers en het elftal dat hij wil bouwen. Je ziet ook dat veel trainers die hij heeft aangesteld, prima terecht zijn gekomen. (...) Jordi is denk ik van huis uit meer Spaans- dan Nederlands georiënteerd. Hij beschikt over veel kwaliteiten die een goede technisch directeur moet hebben."

Ook Ronald Koeman laat kort zijn licht schijnen over de mogelijke opvolger van Overmars: "Jordi is een kundige en geweldige vent voor die functie. Tevens heeft hij de achternaam Cruijff..."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!