Advocaat krijgt er in talkshow van langs: 'Ik kende hem niet en hij mij niet'

Advocaat krijgt er in talkshow van langs: 'Ik kende hem niet en hij mij niet'

Een openhartige Gregory van der Wiel hekelt de manier waarop er in Europa naar hem als voetballer gekeken werd. Met name in Istanbul, waar Dick Advocaat zijn trainer was, werd hij daarmee geconfronteerd.

Van der Wiel stelt dat hij elke dag keihard trainde, maar dat hij op social media zich liever van een andere kant liet zien,. Op Instagram en Twitter verschenen meermaals de liefde voor fashion van de voormalig international. "Het zijn de clubs en de media die je in een bepaalde hoek duwen", vertelt hij in de talkshow Kick 't Net. "De club gaat daar ook in mee, ja. En de trainer ook. Trainers die ik nooit heb gezien en gesproken hebben snel een oordeel over je."

Zo heeft Van der Wiel nooit een klik met Dick Advocaat gehad, waar hij in het seizoen 2016/2017 mee werkte bij Fenerbahce. "Ik kende hem niet en hij kende mij niet, maar het voelde vanaf dag één niet oprecht", doet hij uit de doeken. "Waarom dat was weet ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet. Achteraf gezien is het moeilijk om niet geaccepteerd te worden voor de dingen die je doet."

Via Fenerbahce belandde Van der Wiel in 2018 bij Toronto FC. Bewust koos hij voor een stap buiten Europa, buiten de picture. "Ik wilde naast het voetbal doen wat ik graag wilde en gerespecteerd worden. Dat waren de mooiste jaren van mijn carrière, terwijl het sportief gezien het minst aantrekkelijk was. Alles was veel relaxter", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie