Nieuws

Helder advies voor PSV-trainer Schmidt: 'Hij moet nu volle bak voor de titel gaan'

Helder advies voor PSV-trainer Schmidt: 'Hij moet nu volle bak voor de titel gaan'

01-03-2022 10:59

Roger Schmidt moet de ambitie uitspreken vol voor de titel te gaan, dat is de mening althans van Hans Kraay jr. Volgens de analist annex presentator zijn er geen excuses meer voor de Duitse trainer van PSV, nadat Ajax met 2-1 onderuitging op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Feyenoord is wat betreft de voormalig voetballer door de nederlaag bij AZ (2-1) definitief uitgeschakeld in de strijd om de titel. "Het zou best kunnen dat Ajax nog zes punten laat liggen, maar Feyenoord zelf zal in de laatste tien wedstrijden toch geen dertig punten pakken?", vraagt Kraay jr. zich af in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Het gaat dus tussen Ajax en PSV", vervolgt hij tegenover de ochtendkrant. "PSV wint de wedstrijden tegen de kleintjes, waar Ajax te vaak morst. Maar mijn gevoel zegt dat Ajax landskampioen zal worden. Ik vind wel dat trainer Roger Schmidt in Eindhoven nu moet zeggen: we staan twee punten achter, we gaan nu volle bak voor die landstitel. Laat hem maar horen, neem de spelers en het publiek maar mee."

Volgens Kraay jr. is het een mentale tik in Amsterdam dat er slechts één schamel puntje werd behaald tegen de promovendus uit Deventer. "Vijf punten verspelen aan Go Ahead, dat is wel even iets...", aldus de presentator. "Maar in Amsterdam denken ze zo: we hebben de beste spelers, de meeste kwaliteit, de breedste selectie en we zijn stabieler dan de rest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!